T 050-5352346 | Spoorlaan 5 | 9753HV Haren

 

Basis BHV

Een BHV-er  kan eerste hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden. De cursus is een praktisch ingerichte cursus. De tweedaagse opleiding tot BHV-er bevat twee onderdelen. Eén lesdag is gericht op het onderdeel eerste hulp. U leert reanimeren ,de AED bedienenen en verschillende soorten letsels herkennen en stabiliseren. De tweede lesdag behandelt u onder andere hoe een beginnende brand te bestrijden.

Voor wie

Elke organisatie is vanuit de Arbo-wet verplicht om minimaal één werknemer als BHV-er aan te wijzen. De mate van te verwachten risico’s bepaald het aantal BHV-ers. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om aan de cursus BHV deel te nemen.

Examen

Beide cursusdagen sluit u af met een meerkeuze NIBHV examen. Daarnaast worden uw praktijkverrichtingen beoordeeld. Heeft u beide dagen en beide examens goed doorlopen dan ontvangt u een NIBHV Basisdiploma Bedrijfshulpverlener, een certificaat Eerste Hulp en een certificaat Brandbestrijding en Ontruiming en een legitimatiepas . Het basisdiploma BHV, de deelcertificaten en de legitimatiepas zijn één jaar geldig. Door elk jaar de Herhalingscursus BHV te volgen, kunt u de geldigheid verlengen en blijft u geregistreerd staan als erkend BHV-er.

Tijden van de basiscursus:

De tweedaagse basiscursus wordt volgens de richtlijnen van het NIBHV verzorgt.Dit kan van maandag tot en met zaterdag, indien gewenst kan de basiscursus over vier dagdelen worden gegeven, ochtenden, middagen of avonden.

 

Locatie van de cursus

De locatie bevindt zich aan de Moermanskweg 2-10, 9723 HM te Groningen. Desgewenst  op eigen locatie.

Behorende bij de cursus:

NIBHV lesboek  (bij aanmelding opleidingscursus)
Diploma en legitimatiepas  van het NIBHV.
Het examen.

Lunch tussen de middag, koffie, thee en frisdrank  indien de training op onze locatie wordt verzorgt.

Wanneer u  gaat deelnemen dient u in het bezit te zijn van een geldige legitimatie.